September 27, 2013

Kitkat oh kitkat

Td tergatal tgk website pasal kitkat dgn perisa2 pelik dari Jepun. Masa aku gi jepun dulu, mmg itu la keje aku... Cari kitkat perisa pelik. Memula tu adik aku la kenalkan, dia bwk blk melesia perisa matcha (green tea). Aku pun terus sangkut. So bila gi sana, asek cari perisa green tea sahaja! Eskrem, kitkat, dan segala mala cekelat yg berwarna ijau, sume ai suke! 

Anyway, berbalik kepada kitkat, setakat ni perisa yg pernah aku makan ialah...

1. Matcha - ni kat melesia pun dh byk, cold storage pun ado



2. Matcha sakura - katanya ada bunga sakura dlm teh tu? Tp rasa cam xde la pelik sgttt..



3. Ais krim - mmg rasa mcm eskrem vanilla, siap dgn kon dia sekalik yg dh hancor2.


4. Buah Pear - buah pun jadik... 


5. Puding Labu - ini time halloween je yg ada. So, pegi la bulan october yea..




6. Dark coklat - x pelik punnn...?


Ok, so ni yg aku pernah terjumpa. Sbb kitkat ni seasonal kat sana, so, kena la dok bertahun2 utk mkn semua perisa yg ado.. Oh, klu x pun, gi la cari kat shojikiya. Untung sabut timbul...

Dan aku baru tau ada jugak kitkat perisa wasabi, cili dan... Wait for it... KICAP!
Haha.. Tah apa la rasanya ek. Tapi, kalau dia gunakan kicap jalen, mesti bebudak plkn bawak gi kem. Hahaha!

3 comments:

hanie x said...

Penah pegi Jepun? ** mode teruja**
pegi jalan ke kerja? pegi area mana je?
hihii ^_^

sekapal said...

Pergi visit my sister, jenjalan kat area uni dia kat Nagaoka dgn Tokyo. Yg pasti Akihabara harus visit. Hehe.

Now bila dh x perlu visa, duit plak dah kurang... sigh.

hanie x said...

Haah skarg dh x perlu visa berkobar rs nak jalan kat jepun. Negara idaman tu.. hahaa